Gemeente Altena: ‘Gedupeerde ouders kunnen zich melden voor hulp bij toeslagenaffaire’

8 mei 2021, 06:55


Lokaal Nieuws

ALTENA – Vier gedupeerde gezinnen krijgen momenteel steun van de gemeente Altena om de gevolgen van de toeslagenaffaire te boven te komen. De gemeente Altena wil dat meer mensen zich melden. Dat schrijft Weekblad Het Kontakt in een artikel op haar website.

De verhalen van ouders die diep in de schulden zijn beland door de toeslagenaffaire zijn schrijnend. Uit gegevens van de Belastingdienst blijkt dat in Altena in ieder geval negentien gezinnen aanspraak maken op compensatie als gevolg van de toeslagenaffaire, waarbij tussen 2006 en 2019 landelijk naar schatting 26.000 ouders – en daarmee 80.000 kinderen – ten onrechte beschuldigd werden van fraude met kinderopvangtoeslagen.

Ouders hadden vaak kleine fouten gemaakt of waren misleid door gastouderbureaus en moesten daarom de volledige kinderopvangtoeslag terugbetalen. De gemeente Altena hoopt dat meer gedupeerde ouders zich melden voor hulp bij de gevolgen van de toeslagenaffaire.