Brand in Werkendam was een ongeluk blijkt uit onderzoek

8 mei 2021, 05:45


Lokaal Nieuws

WERKENDAM – De brand in Werkendam, waarbij zondag 2 mei drie arbeidsmigranten uit Litouwen om het leven kwamen, was een ongeluk. Dat blijkt uit onderzoek van de politie. De politie sluit een misdrijf dus uit, de oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.

De slachtoffers zijn mannen van 21, 31 en 53 jaar oud. De families in hun thuisland Litouwen zijn inmiddels ingelicht. De lichamen zijn vrijgegeven, maar de slachtoffers zijn nog niet onderweg naar Litouwen. De mannen laten allemaal een gezin na. De brand in het appartement boven het Werkendamse timmer- en interieurbedrijf Hoogendoorn aan de Beatrixhaven in Werkendam brak zondagochtend rond acht uur uit. Het vuur sloeg over naar het timmer- en interieurbedrijf.

Afgelopen donderdag hingen in de straten van Werkendam de vlaggen halfstok. Vele inwoners van Werkendam hebben gehoor gegeven aan deze oproep. De crowdfunding actie van initiatiefneemster Susanne Blaauw heeft al 40.000 euro opgeleverd. Directeur Dick Hoogendoorn van het getroffen bedrijf heeft laten weten dat al het ingezamelde geld naar de nabestaanden gaat van de drie Litouwse medewerkers.