Actie van de Soos Almkerk voor Huntington levert 7313 euro op

8 mei 2021, 19:45


Lokaal Nieuws

ALMKERK – De actie van Jeugdwerk Almkerk ‘De Soos’ heeft 7313 euro opgebracht. Het bedrag komt ten goede van onderzoek naar de ziekte van Huntington. Het bedrag werd bekend gemaakt aan het einde van de 24 uur durende live-uitzending.

Tijdens een 24 uur durende uitzending was het streven om zo veel mogelijk geld op te halen. De uitzending was gevuld met livemuziek van diverse artiesten en DJ’s. Er waren ook andere activiteiten in de uitzending te zien, zoals interviews met patiënten die de ziekte hebben, artsen, onderzoekers en mensen van het campagneteam Huntington. Ook werden er diverse spelletjes gedaan met het kijkerspubliek. Een programma genaamd ‘polderliefde’, een parodie op het first dates restaurant, werd eerder opgenomen en tijdens de uitzending getoond.

De organisatie is blij met het opgehaalde bedrag. Voorzitter van Jeugdwerk Almkerk ‘De Soos’ Maurits Dekker na afloop van de live-uitzending: “We zijn met z’n alle dik 24 uur bezig geweest met deze actie, ik wil iedereen die mee hebben geholpen ontzettend bedanken. We hebben met de actie 7313 euro opgehaald”. De uitzending was gedurende 24 uur te zien via een livestream en op AltenaTV.