Inwoners Werkendam leven mee met de nabestaanden van brand

3 mei 2021, 14:55


Lokaal Nieuws

WERKENDAM – De inwoners van Werkendam leven mee met de nabestaanden van de drie slachtoffers van de brand aan de Beatrixhaven in Werkendam van afgelopen zondag. Er zijn verschillende crowdfundingsacties opgezet en inwoners van Werkendam worden opgeroepen om donderdag hun vlag halfstok te hangen.

Zondagochtend, even voor 8.00 uur, werd de brand bij timmerbedrijf Hoogendoorn door een omwonende gemeld. Er werd direct groots uitgerukt. De brandweer zette 200 tot 250 brandweerlieden en 33 voertuigen in. Na onderzoek bij de brand zijn drie lichamen gevonden. Een betrokken inwoner heeft op Facebook een oproep geplaatst om donderdag de vlag halfstok te hangen in Werkendam. De oproep is in korte tijd tientallen keren gedeeld.

Veel inwoners van Werkendam willen iets terugdoen voor de familie Hoogendoorn, zo blijkt uit verschillende crowdfundingacties. De teller van de actie, die gestart is door Susanne Blaauw, staat al op ruim 10.000 euro.