Twee lichamen gevonden bij brand in Werkendam

2 mei 2021, 22:02


Lokaal Nieuws

WERKENDAM – Na onderzoek bij de brand bij een bedrijf bij de Beatrixhaven in Werkendam zijn twee lichamen gevonden. De lichamen zijn gevonden in een van de appartementen waar zondagochtend 2 mei brand uit brak. Onderzoek moet uitwijzen wie de slachtoffers zijn.

De politie vond de twee lichamen in het uitgebrande appartement op het moment dat het veilig was om het pand te betreden. De zoektocht naar mogelijk meer slachtoffers is nog gaande. Eerder op de dag werd bekend dat een gezin met kinderen veilig het gebouw heeft kunnen verlaten. De veiligheidsregio meldde eerst dat er geen personen meer aanwezig waren, later werd dit gecorrigeerd en maakte men melding dat er 3 personen vermist werden.

Voordat de hulpdiensten konden onderzoeken of de vermiste personen in het appartement aanwezig waren, moest het pand veilig gesteld worden. Er was sprake van een moeilijk te blussen brand door dubbele plafonds en veel warmte. Toen het appartement was afgekoeld en de gevel door een kraan kon worden gedemonteerd, kon de politie pas starten met het onderzoek. Als de identiteit van de slachtoffers is vastgesteld, zullen de nabestaanden zo snel als mogelijk worden ingelicht. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog niet duidelijk. Hier wordt onderzoek naar gedaan.

Even voor 8.00 uur werd de brand gemeld door omwonende. Er werd direct groots uitgerukt. De brandweer zette 200 tot 250 brandweerlieden en 33 voertuigen in. Er kwamen diverse brandweervoertuigen ter plaatse zoals een blusboot, hoogwerkers en een drone-team.