Wethouders Altena ondertekenen petitie voor minister voor kinderen

1 mei 2021, 19:21


Lokaal Nieuws

ALTENA – Een minister(erie) speciaal voor kinderen? Wethouders Shah Sheikkariem en Paula Jorritsma van de gemeente Altena vinden dat die er moet komen. Daarom ondertekenen zij de petitie om te komen tot een minister(erie) speciaal voor kinderen.

Op Twitter delen de wethouders in een filmpje hun mening over het ondertekenen van de petitie. Paula Jorritsma: “Ik onderteken de petitie omdat ik vind dat de minister voor kinderen moet gaan voor een kindvriendelijk Nederland.” Volgens Shah Sheikkariem is het zowel in de politiek als in het bestuur zo dat er zaken voor kinderen bedacht worden over bijvoorbeeld scholen. “Ook wij kunnen nog leren om de kinderen veel meer te betrekken en in plaats van over de kinderen te praten, juist met de kinderen praten over hun ideeën.”

Op www.52stemmen.nl is de petitie te ondertekenen door zowel ‘grote mensen’ als door kinderen.