Plannen voor betaald varen in de Biesbosch

1 mei 2021, 18:29


Lokaal Nieuws

REGIO – Opnieuw zijn er plannen om een zogenaamd Biesboschvignet in te voeren en daarmee geld te vragen om te varen in de Biesbosch.

Er is geld nodig voor onder andere nieuwe aanlegsteigers en afvalbakken en dit lijkt een prima inkomstenbron te zijn. Zeker nu steeds meer watersporters en andere dagrecreanten de Biesbosch weten te vinden. Dit zijn er ongeveer 2,5 miljoen per jaar. De gemeente Drimmelen laat weten dat tijdens bijeenkomsten over de Biesbosch meerdere belanghebbenden het idee van een Biesboschpas opperden. Ook Staatsbosbeheer ziet een vignet wel zitten.

Wanneer het Biesboschvignet ingaat en wat het moet gaan kosten, is nog niet bekend. Betalen voor de Biesbosch is geen nieuw idee. In 2018 opperde voormalig directeur van Nationaal Park de Biesbosch, Gerard de Baaij, al een dergelijk plan. De gemeente Drimmelen en de toenmalige gemeente Werkendam waren toen tegen. Hoe de gemeente Altena hier nu instaat, is niet bekend.