Materiaalcontainer van Sleeuwijkse Scouting Altenagroep door brand verwoest

1 mei 2021, 10:17


Lokaal Nieuws

SLEEUWIJK – Scouting Altenagroep uit Sleeuwijk is op zondag 18 april bij een brand in een materiaalcontainer bij boerderij Steenenmuur in de Biesbosch de inventaris van al haar zeilboten kwijtgeraakt.

In de container lagen masten, roeiriemen, zeilen en zwemvesten van de in totaal zeven zeilboten. Al deze spullen kunnen als verloren worden beschouwd. Voorzitter Jordy Dijkshoorn schat het schadebedrag ergens tussen de 20.000 en 30.000 euro. Bovendien kunnen de waterscouts voorlopig niet het water op.

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan, is niet bekend en wordt nog onderzocht. Inmiddels is Scouting Altenagroep in gesprek met Scouting Hank en Scouting Loevestein over het uitlenen van materialen.