Manifestatie tegen coronamaatregelen in Hank

1 mei 2021, 18:09


Lokaal Nieuws

HANK – In Hank liepen op zaterdagmiddag 1 mei ruim 50 mensen mee in een ‘steunmars’. De manifestatie startte om 14.30 uur voor de Rooms Katholieke kerk aan de Kerkstraat.

De oproep voor de manifestatie werd eerder deze week gedaan op sociale media. Volgens de organisatie Vrij Altena is er ‘iets’ aan de hand in de samenleving. Woordvoerder Peter Lucardie van de organisatie noemt de maatregelen die opgelegd worden vanuit de overheid onmenselijk: “Tegen alle menselijke principes en buiten proportioneel. De overheid heeft een andere agenda dan dat er gezegd wordt.” Op posters die de mensen bij zich droegen stond ‘Wij maken ons #hartvoorvrijheid’ te lezen. Veel van de deelnemers waren eerder ook bij de manifestatie in Werkendam. Ze reageerden op de vraag waarom ze meelopen als volgt: “Wij willen onze levens terug” en “Ik ben tegen de huidige maatregelen van de overheid.”

Onderling hielden de deelnemers geen 1,5 meter afstand. De protestmars verliep verder vreedzaam. Eerder was er ook een mars door Woudrichem, Giessen-Rijswijk en Werkendam. Opnieuw was de manifestatie niet aangemeld bij de gemeente Altena. De woordvoerder van de gemeente laat weten dat ze zoals bij voorgaande bijeenkomsten de situatie monitoren: “Als het net zo netjes blijft als vorige bijeenkomsten mogen ze de actie afmaken. De gemeente monitort dit soort acties altijd en heeft er ook zicht op.”