Giessense Mèrt gaat door in september

1 mei 2021, 10:00


Lokaal Nieuws

GIESSEN – In het tweede weekend van september zal Giessen weer in feestelijke stemming zijn tijdens de Giessense Mèrt.

Arie Kant heeft namens het bestuur van Stichting Jaarmarkt Giessen laten weten dat de jaarmarkt in Giessen op 9, 10 en 11 september doorgaat. Het zal wel anders zijn dan voorgaande jaren, maar dat is nog even afwachten. De jaarmarkt in Giessen staat gepland voor 9, 10 en 11 september 2021. Zoals het er nu naar uitziet gaan de markt en kermis door. De doorgang van de rommelmarkt blijft nog onzeker.

De traditionele wielerronde en hardloopronde in Giessen zijn afhankelijk van de lijn, die de Atletiekunie en Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) hierin kiezen. De vijfjaarlijkse verlichtingswedstrijd, waarbij straten en buurten zich dit jaar rondom het thema ‘Televisie’ van hun beste kant zouden laten zien, wordt uitgesteld naar volgend jaar. De organisatie roept wel om op individuele basis de tuinen te verlichten, dat zorgt voor een feestelijk tintje. Vorig jaar werden zowel de jaarmarkt en de kermis afgelast vanwege het coronavirus.