Werkendammer aangehouden na doldwaze rit

29 april 2021, 18:34


Hulpdiensten

WERKENDAM – Woensdag 28 april is een 23-jarige man uit Werkendam op de vlucht geslagen voor een politiecontrole.

Agenten gaven op de A59 ter hoogte van Waalwijk de man een stopteken. De automobilist volgde een korte tijd, maar reed vervolgens met hoge snelheid weg richting knooppunt Hooipolder. De agenten moesten flink gas geven om dichterbij het gevluchte voertuig te komen.Tijdens de dolle rit negeerde hij een doorgetrokken streep en haalde hij met hoge snelheid meerdere voertuigen in. De auto vloog vervolgens uit de bocht op de rotonde Eendrachtsweg – Kloosterweg in Raamsdonksveer en daar kwam de auto tot stilstand.

De man uit Werkendam kon na de crash worden aangehouden en is overgebracht naar het cellencomplex. Uit onderzoek bleek dat hij onder invloed van drugs achter het stuur zat. De politie heeft de nog in bezit zijnde drugs in beslag genomen en doet verder onderzoek.