Waardering en coronasteun voor Floreffehoeve, Veldzicht en drie scoutinggroepen

29 april 2021, 07:55


Lokaal Nieuws

ALTENA – Wethouders Paula Jorritsma, Hans Tanis en Shah Sheikkariem overhandigden bloemen aan vijf organisaties, die in coronatijd buitenactiviteiten organiseren voor de jeugd.

Dat zijn de Floreffehoeve in Werkendam, park Veldzicht in Genderen en de scoutinggroepen Altena, Hank en Loevestein. Ook ontvingen zij een eenmalige subsidie om hun activiteiten te blijven uitvoeren. Het is stil op de kinderboerderij Floreffehoeve en in Park Veldzicht. Geen kinderen, die spelen in de speeltuin of genieten van de dieren. De scoutinggroepen kunnen doorgaan met hun buitenactiviteiten maar ook zij zien uit naar een meer ongedwongen spelen en ontmoeten. Als het even kan met nieuwe leden en nieuwe begeleidende vrijwilligers. Hoopvol wordt uitgekeken naar de zomer om weer open te gaan en als vanouds activiteiten te organiseren.

Het gemeentebestuur waardeert het doorzettingsvermogen van deze vrijwilligers en verleent hen steun om het seizoen te kunnen openen wanneer de situatie dat toelaat. Zo kunnen kinderen en hun (groot)ouders straks weer volop genieten van activiteiten in de buitenlucht. Daarom geeft het College van B en W een eenmalige subsidie aan de scoutinggroepen van elk 2000 euro. De Floreffehoeve en park Veldzicht ontvangen elk eenmalig 10.000 euro.