Hoe zit het met elektrisch rijden in Altena?

29 april 2021, 08:24


Lokaal Nieuws

ALTENA – Elektrisch rijden wordt steeds populairder in Nederland. Maar hoe staat het eigenlijk met elektrische rijden in Altena? Het kennisplatform voor elektrisch rijden, www.evplan.nl, zocht het uit.

In Altena staan 29959 personenauto’s geregistreerd. Daarvan staan er 298 (0,99%) geregistreerd als elektrische personenauto en nog eens 318 (1,06%) als plug-in hybride auto. Van alle auto’s in Altena wordt dus 2,06% (deels) elektrisch aangedreven. Dat is iets lager dan het landelijke gemiddelde van 2,26%. In de gemeente Altena zijn er zijn er in totaal 146 (semi)publieke laadpunten voor stekkerauto’s. Dit zijn laadpalen die in principe iedereen kan gebruiken. Er zijn 76 publieke laadpalen. Hier kan iedereen gebruik van maken. Er zijn 56 semi-publieke laadpalen. Deze bevinden zich op privé terrein maar zijn wel voor iedereen toegankelijk. Denk aan een laadpaal in parkeergarage, een tankstation of hotel. Op dit moment zijn er 14 snellaadpunten beschikbaar in Altena.

De laadpaaldichtheid (het aantal laadpunten per elektrische auto) in de gemeente ligt op 0,24%. Dat betekent dat er 4 elektrische auto’s per laadpaal in Altena zijn. Dat is lager dan het landelijke gemiddelde van 0,3% (4,5 EV’s per laadpaal). De verwachting is dat steeds meer inwoners in Altena overstappen op een elektrische auto. Er zullen dan ook meer laadpunten bijkomen. Rijdt u elektrisch en heeft u niet de mogelijkheid om op eigen terrein een laadpaal te plaatsen? Dan kunt u wellicht kosteloos een laadpaal aanvragen bij de gemeente Altena.