Gerben Boom uit Babyloniënbroek nieuwe voorzitter BAJK

29 april 2021, 08:29


Lokaal Nieuws

BABYLONIËNBROEK – Agrarisch student Gerben Boom uit Babyloniënbroek is de nieuwe voorzitter van de Brabantse agrarische jongerenvereniging BAJK.

Boom was al vicevoorzitter en neemt nu de taken over van scheidend voorzitter Robert Maas. De nieuwe voorzitter vindt het belangrijk dat jonge boeren via BAJK hun stem kunnen laten horen. Perspectief voor de jonge generatie agrariërs belangrijk. Daar moet BAJK zich veel meer mee bemoeien, aldus Boom.

Verder is een van zijn speerpunten dat er een goede verhouding moet komen tussen plantaardige en dierlijke sectoren. Het gaat vaak over melkvee en stikstof, maar ook akkerbouwers en tuinders verdienen aandacht. Boom wil daar met BAJK een mooie balans tussen creëren.