Podcast Hugo de Groot met Hannie Visser-Kieboom

25 april 2021, 13:11


Regio Info

ALTENA – In 2021 is het 400 jaar geleden dat Hugo de Groot in zijn befaamde boekenkist ontsnapte uit Slot Loevestein. Geniet daarom vanaf 17 mei van de podcast ‘Hugo de Groot: 400 jaar na de boekenkist’.

In deze uitzending blikt Bas Heijkamp samen met Hannie Visser – Kieboom terug op de serie radio uitzendingen die een aantal weken uitgezonden werden op Radio A-FM samen met verschillende gasten uit het land van Heusden en Altena. Hugo de Groot is bij de meeste mensen vooral beroemd vanwege zijn ontsnapping in een boekenkist. Wat veel mensen echter niet weten is dat het brein achter deze engenieuze ontsnapping Hugo’s vrouw was: Maria van Reigersberch. Samen met Hannie Visser-Kieboom duikt u in dit bijzondere verhaal en ontdekken we wie de vrouw was achter de ontsnapping.

Deze radio uitzending is met alle andere afleveringen als podcast beschikbaar vanaf 17 mei. De link is te vinden via de website www.bibliotheekaltena.nl, of u opent de podcast direct via Spotify onder ‘Hugo de Groot: 400 jaar na de boekenkist’.