Verdwenen kunstwerken in ere hersteld

23 april 2021, 05:50


Lokaal Nieuws

WOUDRICHEM – Dinsdag 20 april en woensdag 21 april was het dan eindelijk zover. In het bijzijn van de kunstenaars onthulde wethouder Paula Jorritsma twee beelden ter vervanging van de beelden die een paar jaar terug zijn verdwenen. De daders en de beelden zelf zijn nooit meer gevonden.

Het college van B&W van de voormalige gemeente Woudrichem heeft destijds kunstenaar Jaap Hartman en kunstenaar Ton Koops de opdracht gegeven hun eigen werk opnieuw te creëren. Deze staan nu op de plek waar de twee beelden voorheen ook voor de inwoners waren te bewonderen. Het nieuwe werk van Hartman staat buiten voor de Brede School De Parel in Rijswijk en dat van Koops voor De Jager in Giessen.

“Laten we deze beelden niet ‘zomaar’ voorbijlopen maar er even ‘bewust’ bij stilstaan. Kunst geeft kleur aan de dag, welke kleur is aan jou!” aldus wethouder cultuur Paula Jorritsma.