Manifestatie tegen coronamaatregelen in Werkendam

23 april 2021, 21:59

Lokaal Nieuws

WERKENDAM – In Werkendam liepen op vrijdagavond 23 april ruim 40 mensen mee in een ‘steunmars’. De manifestatie startte om 19:15 uur vanaf het parkeerterrein van sporthal de Crosser aan de Raadhuislaan.

De oproep voor de manifestatie werd eerder deze week gedaan op sociale media. Volgens de organisatie van de steunmars is er ‘iets’ aan de hand in de samenleving. Zo schrijft men: “Ben jij ook zo bezorgd over alles wat er gaande is, wil je even gezellig praten, voel je je alleen? Wandel dan gezellig met ons mee”. Op posters die de mensen bij zich droegen stond “Wij maken ons #hartvoorvrijheid” te lezen. Ondervraagden die meeliepen reageerden: “Wij willen onze levens terug”. Iemand anders vertelde ons: “Ik ben tegen de huidige maatregelen van de overheid”.

De protestmars verliep vreedzaam. Eerder was er ook een mars door Woudrichem en vorige week nog door Rijswijk en Giessen. De manifestatie was niet aangemeld bij de gemeente Altena laat een woordvoerder weten: “Als het net zo netjes blijft als in Rijswijk mogen ze de actie afmaken. De gemeente monitort dit soort acties altijd en heeft er ook zicht op”.