Tweede editie van Reconnect Youth Week door De Pomp

18 april 2021, 10:18


Lokaal Nieuws

ALMKERK – Jongerencentrum De Pomp in Almkerk organiseert van 3 t/m 7 mei een nieuwe editie van de Reconnect Youth Week.

Samen met allerlei organisaties en verenigingen heeft De Pomp in februari 2021 voor de eerste keer allerlei fysieke en online activiteiten georganiseerd voor jongeren tussen de van 12 t/m 17 jaar. Deze activiteiten vonden plaats in heel Altena en waren ook nog eens helemaal gratis. Jongeren konden zich vooraf inschrijven en coronaproof genieten van allerlei activiteiten. Na het succes van de eerste editie is besloten om een tweede editie te organiseren in mei. Echter deze keer voor de jongeren van 12 tot 23 jaar.

“De eerste editie in februari moest snel georganiseerd worden na een oproep van de gemeente Altena”, laat Bart Schutte van De Pomp weten in het radioprogramma A-Magazine op A-FM. “We hadden het plan ingediend en werden het initiatief dat uitgekozen werd. We ontvingen 10.000 euro voor het organiseren van deze activiteiten voor de jongeren.” Tijdens de tweede editie van de Reconnect Youth Week zijn er alleen fysieke activiteiten. Bart Schutte: “Er mag weer meer voor de jongeren dan in februari. We hebben er dus voor gekozen om de online activiteiten en de dagelijkse livestream deze keer niet terug te laten komen, maar ons te richten op de fysieke activiteiten.” Financieel wordt deze tweede editie mogelijk gemaakt door Kiwanis Heusden Altena.

Voor de tweede editie van deze bijzondere week kan De Pomp bouwen op het eerdere draaiboek. Het plan is herschreven en er zijn nieuwe activiteiten aan toegevoegd. “De contacten voor gave activiteiten zijn gelegd en daarmee kosten de voorbereidingen ons minder tijd dan tijdens de eerste editie. We nodigen alle jongeren van de gemeente Altena uit om deel te nemen aan één of meerdere activiteiten tijdens de meivakantie”, aldus Schutte.