Jongen aangehouden op verdenking van heling danwel vernieling scooter

17 april 2021, 18:56


Hulpdiensten

WERKENDAM – Politiemensen hebben vrijdagavond 16 april 2021 in een woning in Werkendam een 14-jarige jongen uit die plaats aangehouden op verdenking van heling en/of vernieling van een snorfiets.

Politieagenten reageerden vrijdagavond rond 20.00 uur op een melding over de vondst van een gestolen snorfiets in een sloot in de Havenstraat in Werkendam. Ter plaatse troffen ze inderdaad de tweewieler aan. Het vervoermiddel bleek die middag rond 15.00 uur te zijn weggenomen in Werkendam. De 81-jarige eigenaar heeft hiervan aangifte gedaan.

Uit onderzoek kwam naar voren dat de 14-jarige verdachte mogelijk iets te maken heeft met de diefstal of met het te water raken van de snorfiets. Dat wordt nog nader onderzocht. Hij is, gezien zijn leeftijd, in de loop van de avond overgedragen aan zijn ouders en naar huis gestuurd. Hij heeft zich zaterdag weer gemeld op het politiebureau, voor nader onderzoek en verhoor.