Geen schot in fusietraject voetbalverenigingen

17 april 2021, 18:49


Lokaal Nieuws

ALMKERK/NIEUWENDIJK – Eind 2018 hebben de voetbalverenigingen Almkerk en Altena een intentieverklaring getekend voor een fusie. In het bestuursakkoord van de gemeente Altena staat dat een initiatief voor een fusie tussen vv Almkerk en vv Altena wordt ondersteund.

Raadslid René Roovers van CDA Altena: “Uit de gesprekken met vv Almkerk en vv Altena die we hebben gevoerd, blijkt dat beide verenigingen niet stil hebben gezeten.” De benodigde velden en kleedlokalen hebben beide verenigingen al in beeld terwijl alle jeugdteams van vv almkerk en vv Altena hun wedstrijden gezamenlijk spelen. Ook is onlangs een jeugdcoördinator voor beide teams benoemd. Niets staat beide verenigingen meer in de weg om een fusie met elkaar aan te gaan. De besturen wachten sinds de intentieverklaring al meer dan twee jaar in spanning op het locatie-onderzoek van de gemeente Altena. Dit is voor het vervolg nodig om te weten waar ze zich kunnen vestigen en wat de financiële gevolgen hiervan zijn. Helaas hebben beide verenigingen daarover nog niets vernomen.

“Beide voetbalverenigingen hebben aangegeven te willen fuseren, dit moet voor de gemeente Altena toch een duidelijk signaal zijn dat men aan zet is”, laat CDA-sportwoordvoerder Arie-Pieter Verdoorn weten. “We zijn nu ruim twee jaar verder en we hebben nog geen locatie-onderzoek van de gemeente gezien. Ook willen we graag de financiële consequenties in kaart hebben. Het college moet nu echt in actie komen. Verenigingen zou je niet zo lang in onzekerheid moeten laten.”