Geen aanleiding voor extra grondonderzoek in Noordwaard

17 april 2021, 07:06


Lokaal Nieuws

WERKENDAM – In de Noordwaard bij Werkendam is thermisch gereinigde grond afkomstig van Afvalstoffen Terminal Moerdijk (ATM) gebruikt. Volgens het college is dat echter geen aanleiding voor extra onderzoek, zoals in de gemeente Bunschoten wel het geval was.

Eerder stelde Christian Alderliesten en Anne Nieuwenhuis van Progressief Altena vragen over deze kwestie. Aanleiding hiervoor waren de meldingen vanuit Bunschoten uit het gebied waar thermisch gereinigde grond van ATM gebruikt was.

Het college van Altena geeft aan dat zij geen aanleiding zien om te veronderstellen dat er ecologische en landbouwkundige problemen zijn die aanleiding geven tot nader onderzoek. Ook Waterschap Rivierenland bevestigt deze symptomen niet.