Raadsleden blijven twijfelen of aanbesteding Burg Jannezand eerlijk is verlopen

15 april 2021, 06:26


Lokaal Nieuws

HANK – Gedoe rond de aanbesteding van de restauratie van Brug Jannezand bij Hank. Raadleden Paulien van den Tol en Wijnand van der Hoeven blijven zich afvragen of de aanbesteding wel eerlijk is verlopen.

Een extra informatieavond was nodig. Het college zegt dat de drie bedrijven die het werk wilden uitvoeren, allen de kans hebben gekregen om met een alternatief te komen. Vervolgens is aannemer De Vries uit Werkendam gekozen om het werk uit te voeren.

Een meerderheid van de raad is het met die lezing eens. Volgens Arjan Versluis van de SGP is het juridisch en financieel goed geregeld en is iedereen blij dat brug Jannezand nu eindelijk wordt opgeknapt. Maar Paulien van den Tol blijft de antwoorden te vaag vinden. Zij hint op een beschermingscordon rond de aanbesteding.