CDA Altena stelt vragen over windmolenplannen Gorinchem

15 april 2021, 06:13


Lokaal Nieuws

ALTENA/GORINCHEM – In Gorinchem worden de mogelijkheden onderzocht voor het opwekken van windenergie.

Inwoners, bedrijven en organisaties werd eerder gevraagd om mee te denken. Door slim gebruik te maken van de ruimte en oog te houden voor de omgeving kan volgens de gemeente Gorinchem duurzame energie worden opgewekt. Op woensdagavond 27 januari 2021 vond er een online informatiebijeenkomst plaats over de mogelijkheden voor windenergie bij Gorinchem. Deze bijeenkomst werd ook gevolgd vanuit de inwoners van de gemeente Altena.

Naar aanleiding van de mogelijke plannen voor windmolens heeft raadslid Arno Bouman van CDA Altena een aantal vragen aan het college gesteld. Met het stellen van deze vragen heeft Bouman twee doelen: “Ten eerste vinden we dat de gemeente Altena en Gorinchem hier als goede buren met elkaar in gesprek moeten zijn. Ten tweede is het ook belangrijk dat de bewoners van Sleeuwijk en de bewoners nabij de dijk tussen Sleeuwijk en Werkendam een actieve rol krijgen bij de participatie rondom dit windmolenproject.”