53-jarige autohandelaar uit Veen voor de rechtbank

15 april 2021, 18:15


Lokaal Nieuws

VEEN – Donderdag 15 april stond de 53-jarige autohandelaar Martien van M. uit Veen voor de rechtbank in verband met brandstichtingen en bedreigingen aan een gezin in Zeist.

De autohandelaar uit Veen zou volgens justitie niet zelf de brandstichtingen hebben gepleegd, maar hiervan de opdrachtgever zijn. De handelaar zou een slepend conflict hebben met 82 jarige man uit Emmeloord; de vader van de vrouw van het gezin uit Zeist. Het conflict ontaardde volgens de rechter in meerdere brandstichtingen en doodsbedreigingen en men was zelfs van plan om de vrouw te ontvoeren.

De 82-jairge man uit Emmeloord zou voor de autohandelaar uit Veen een lening van 5 miljoen regelen om het bedrijf van de autohandelaar uit Veen te redden. De autohandelaar kwam in opspraak door de verkoop van gestolen onderdelen en de kweek van hennep. De Belastingdienst vorderde in 2012 ook nog 80 auto’s bij de man. De lening zou nooit zijn overgemaakt, maar de autohandelaar zou wel een aanbetaling hebben gedaan van 150.000 euro. Dat zou de aanleiding zijn van het conflict. Vervolgens begonnen de bedreigingen aan het adres van de 82 jarige man uit Emmeloord, maar om dat hij hier niet warm of koud van leek te worden, werden de pijlen gericht op het gezin uit Zeist.

De autohandelaar ontkende alles en gaf aan zich er niets van te herinneren. Het OM eist 8 jaar gevangenisstraf met aftrek van voorarrest. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.