Bouw sociale huurwoningen Dussen van start

13 april 2021, 17:49


Lokaal Nieuws

DUSSEN – In de uitbreidingswijk Zandweide in Dussen, aan de Schenkelkamp, ontwikkelt dochteronderneming en projectontwikkelaar Bouwlinie acht sociale ‘rug aan rug’ Nul-op-de-Meter huurwoningen voor woningcorporatie Bazalt Wonen.

Het was aan Hans Tanis, wethouder van de gemeente Altena en Gerrit Breeman, directeur bestuurder van Bazalt Wonen, de eer om op dinsdag 13 april in alle vroegte de eerste heipaal van het nieuwbouwproject te slaan. De huizen zijn geschikt voor een- en tweepersoonshuishoudens en hebben twee slaapkamers. Er is naast een woonkamer, slaapkamer en badkamer dus nog een extra slaap- of werkkamer. De woningen liggen prachtig gelegen in de jonge wijk Zandweide in Dussen, autoluw en in het groen. Bijzonder kenmerk is dus dat de woningen rug aan rug geschakeld zijn; iedere woning heeft een eigen tuin aan de voorzijde, afgescheiden door een schutting of begroeiing.

De acht sociale huurwoningen zijn in een rap tempo ontwikkeld. Gerrit Breeman, directeur bestuurder van Bazalt Wonen is blij om te zien dat de bouw is gestart. “Er is en blijft veel vraag naar sociale woningbouw in de regio. Als woningcorporatie zetten wij ons in om aan die vraag te kunnen voldoen. Met deze acht energie neutrale huurwoningen voegen we een prachtig rijtje woningen toe aan het huuraanbod in de gemeente Altena.” Wethouder Hans Tanis sluit zich hierbij aan: “Het is erg fijn dat er ook in Dussen weer nieuwe duurzame sociale huurwoningen worden bijgebouwd. Er is grote behoefte aan woningen geschikt voor starters, ook in de sociale huursector. De bouw van deze woningen voor één- en tweepersoonshuishoudens sluit daar goed bij aan.”

Nul op de Meter houdt in dat het huis energieneutraal is. Het huis wekt net zoveel energie op als het (bij een gemiddeld gebruik) verbruikt. Hoe dat gerealiseerd wordt? Door per huis zelf energie op te wekken en energiebesparende installaties, zoals een warmtepomp en zonnepanelen, in te bouwen. Energieneutraal bouwen heeft de toekomst. Fossiele brandstoffen, zoals aardgas, zijn slecht voor het milieu. Bovendien worden deze brandstoffen duurder en schaarser. Daarom investeert Bazalt Wonen in duurzame nieuwbouwwoningen en wordt er energieneutraal gebouwd.

Om in aanmerking te komen voor een huurwoning, is het nodig om ingeschreven te staan bij het regionale woonruimteverdeelsysteem Woongaard. Bazalt Wonen raadt geïnteresseerden aan zich tijdig in te schrijven. De woningen worden zo’n drie tot zes maanden voor oplevering, midden volgend jaar, te huur aangeboden via de website www.woongaard.com.

Kijk voor meer informatie over dit nieuwbouwproject op www.bazaltwonen.nl/nieuwbouw.