Wethouders feliciteren Meeuwen met plannen jeugdhonk

9 april 2021, 20:41


Lokaal Nieuws

MEEUWEN – Wethouder Shah Sheikkariem en Roland van Vugt overhandigden donderdag 8 april bloemen aan het bestuur van stichting Kids United.

Deze onlangs opgerichte stichting zet zich in voor een ontmoetingsplek voor de jeugd van 10 tot 14 jaar in het dorpshuis van Meeuwen. De stichting Kids United en de stichting Dorpshuis Meeuwen hebben de handen ineengeslagen om samen met de gemeente een jeugdhonk te realiseren. Ook de Jongerenraad denkt mee. “In een jeugdhonk kunnen jongeren elkaar ontmoeten en meedoen aan activiteiten”, aldus Shah Sheikkariem, wethouder Gezondheid. “Ook kan er op een laagdrempelige manier aandacht worden besteed aan thema’s als alcohol en drugs. Wij vinden het als gemeente belangrijk dat kinderen en jongeren gezond en veilig opgroeien.”

Ook kernwethouder Meeuwen Roland van Vugt is blij met het initiatief: “Een dorpshuis en activiteiten voor jongeren dragen bij aan de leefbaarheid”, aldus Van Vugt. De komende maanden maken de stichting Kids United, de stichting Dorpshuis Meeuwen en de gemeente afspraken over de activiteiten. Voorbeelden zijn een inloop, frisse disco en een informatieavond voor ouders. Het doel is om vanaf september deze activiteiten aan te bieden. Uiteraard als de dan geldende coronamaatregelen het toelaten.