Europarlementariër Tom Berendsen bezoekt haven Werkendam

9 april 2021, 20:33


Lokaal Nieuws

WERKENDAM – Op uitnodiging van wethouder Matthijs van Oosten bracht CDA-Europarlementariër Tom Berendsen op woensdag 7 april een werkbezoek aan maritiem Werkendam.

Wethouder Matthijs van Oosten en vertegenwoordigers van Werkendam Maritime Industries, het samenwerkingsverband tussen de gemeente Altena en 42 maritieme bedrijven, spraken met de heer Berendsen. Zij informeerden hem over de mooie innovatieve projecten, kansen en plannen op het gebied van scheeps-, jacht- en waterbouw, maritieme constructies en dienstverlening. De heer Berendsen ging met de aanwezigen in gesprek waarbij hij een luisterend oor had voor het ‘wensenlijstje’ van Werkendam: de stimulering van duurzame scheepvaart, de modal shift, verbetering van het onderhoud aan vaarwegen en de gewenste uitbreiding van de havencapaciteit in Werkendam.

De heer Berendsen maakte ook kennis met de dagelijkse praktijk. Hij bezocht de werf van Concordia Damen/CCM3 en ging aan boord bij een binnenvaartschip en een duwboot. Ook nam hij een kijkje bij de innovatieve lasrobot van De Waal.

De Europarlementariër was onder de indruk van het maritieme cluster: “De bedrijven die hier zitten zijn koplopers in hun sector van Europa. Deze bedrijven dragen bij aan de Europese ambities om meer vracht van de weg naar het water te krijgen. Daarom is het belangrijk dat de ambities van deze haven ook op de Europese agenda worden gezet.”

Wethouder van Oosten: “Wij kijken terug op een boeiend werkbezoek dat geleid heeft tot profilering van een belangrijk maritiem cluster en het delen van aandachtspunten. Een mooie impuls voor een verdere samenwerking tussen Werkendam, provincie Noord-Brabant én Europa.”