Onderzoek naar locatie Hospice Altena

8 april 2021, 17:24


Lokaal Nieuws

SLEEUWIJK – Stichting Hospice Altena gaat onderzoeken of een hospice aan de Vlietstraat in Sleeuwijk een mogelijkheid is.

Het college van B&W heeft de stichting gevraagd om samen met omwonenden te gaan praten over de plannen. Volgens wethouder Hans Tanis blijken de plannen van de stichting voor het oprichten en exploiteren van een hospice in de gemeente Altena gedegen en solide te zijn. Het plan past volgens Tanis goed in de omgeving van de Vlietstraat. In plaats van een appartementencomplex zou er dan kleinschalige, energieneutrale laagbouw komen dat naadloos aansluit in de groene omgeving. Eerder was het de bedoeling om op deze locatie van de gymzaal in Sleeuwijk appartementen te bouwen. Volgens Tanis kunnen die woningen ook elders in Sleeuwijk gerealiseerd worden.