Bezwaar tegen Bed & Breakfast

4 april 2021, 16:16


Lokaal Nieuws

WOUDRICHEM – De buren van een Bed & Breakfast aan de Oudendijk in Woudrichem hebben de vergunningverlening voor dit initiatief door de gemeente Altena aangevochten bij de rechter.

De buren vinden dat de gemeente steken heeft laten vallen bij de vergunningverlening. De Bed & Breakfast is gevestigd in een tuinhuisje dat pal achter de tuin van bezwaarmakers ligt. Ze zeggen veel overlast te hebben van de bezoekers en dit zou ten koste gaat van hun privacy. Ze zouden een constant gevoel van onveiligheid ervaren. De buren zeggen ook nooit op de hoogte gebracht te zijn van de plannen.

De Bed & Breakfast eigenaren willen graag in gesprek met de buren, maar dat lijkt er niet in te zitten. De buren hebben meerdere klachten ingediend, maar tot handhaving heeft dat niet geleid. Volgens de gemeente zou er geen sprake zijn van overlast. De rechter doet over zes weken uitspraak.