VVD Altena wil opheldering over woningbouwplannen Op ’t Loev en Genderen Zuid

3 april 2021, 06:03


Lokaal Nieuws

ALTENA – De fractie van VVD Altena wil opheldering van het college over de woningbouwplannen Op ’t Loev in Woudrichem en Genderen Zuid.

In één week ontving de VVD-fractie slecht nieuws over beide plannen. In Genderen Zuid hebben beide ontwikkelaars zich teruggetrokken. Het plan loopt hierdoor vertraging op, terwijl het dorp al jaren snakt naar nieuwe woningen. De plannen voor Op ‘t Loev zijn onlangs behandeld bij de Raad van State, waarbij duidelijk is geworden dat de provincie inzet op drastische vermindering van het aantal woningen.

Dit baart de VVD-fractie zorgen. Enerzijds omdat vanuit inwoners juist behoefte is aan meer woningen. Anderzijds omdat de woningen de kostendrager zijn van de verwijdering van de huidige, horizon vervuilende, bebouwing van het terrein. De fractie van VVD Altena heeft een verzoek ingediend voor een extra vergadering van de gemeenteraad. Tijdens deze vergadering kan het college opheldering geven over beide plannen.