Het milieustation van Hank is weer geopend voor tuinafval

3 april 2021, 12:48


Lokaal Nieuws

HANK – HANK – Voor veel inwoners van Hank en omliggende dorpen is het een verademing, niet meer met je tuinafval naar Giessen of Werkendam, maar weer dicht bij huis inleveren.

Zaterdag 3 april is na een lange sluiting het milieustation van Hank aan de Stadhoudershoef weer geopend. Niet voor alle afvalstromen, maar enkel voor tuinafval. Genoeg redenen voor inwoners om de kruiwagen of aanhangwagen vol te laden en het tuinafval aan te bieden. Een club vrijwilligers stond om 8.30 uur klaar om het milieustation te openen. Eerder dit jaar besloot de gemeenteraad het milieustation in Hank te sluiten, dit was voor vele inwoners een teleurstelling. Wel werd afgesproken het terrein beschikbaar te houden voor initiatieven van inwoners. Acties volgden en er werd een burgerinitiatief opgetuigd. Nu draaien ongeveer 14 vrijwilligers bij toerbeurt een dienst op het milieustation. De gemeente ondersteunt bij de opstart en zorgt voor de afvoer van het tuinafval.

Het milieustation had de eerste dag van de openstelling al een redelijke aanloop. Vanaf nu is het milieustation iedere zaterdagochtend van 8.30 uur tot 12.30 uur geopend.