Inzamelstation Hank open voor tuinafval

2 april 2021, 17:03


Lokaal Nieuws

HANK – Vanaf heden kunt u iedere zaterdag tuinafval brengen op het voormalige milieustation in Hank aan de Stadhoudershoef 12.

De gemeenteraad besloot eerder dit jaar het milieustation in Hank te sluiten. Wel werd afgesproken het terrein beschikbaar te houden voor initiatieven van inwoners. Een aantal inwoners van Hank meldde zich daarop om vrijwillig te helpen met het inzamelen van tuinafval. Bij toerbeurt zijn zij op zaterdagochtend aanwezig om het inzamelen in goede banen te leiden. De gemeente helpt bij de opstart en zorgt voor de afvoer van het tuinafval.

Op het afgiftepunt kunt u uw tuinafval brengen, zoals snoeiafval van bomen of struiken, gemaaid gras, organisch tuinafval of blad. Geen grond of graszoden. Alleen particulieren mogen tuinafval brengen. U stort het tuinafval zelf op de daarvoor aangewezen plek. De vrijwilligers wijzen u de route. Het inzamelstation is iedere zaterdagochtend geopend van 08.30 tot 12.30 uur.