Verdere vertraging bij woningbouwplannen Genderen-Zuid

1 april 2021, 16:42


Lokaal Nieuws

GENDEREN – Eind vorig jaar kwamen al berichten naar buiten dat de woningbouwplannen voor Genderen-Zuid nog niet volgens verwachting verlopen. Nu blijkt ook uit een raadsinformatiebrief dat zowel Bouwlinie als Almbouw zich hebben teruggetrokken uit deze woningbouwontwikkeling.

Beide partijen trekken zich terug, omdat de ontwikkeling voor hun te veel risico’s kent en onvoldoende aansluit bij de bedrijfsdoelstellingen. Het college geeft aan dat dit voor hen als een onaangename verrassing. De betrokken grondeigenaren zouden nu in gesprek zijn met andere ontwikkelaars. Zodra zij overeenstemming hebben bereikt, wordt dit project met grote prioriteit verder opgepakt door de gemeente in samenspraak met de ontwikkelaars.

Genderen-Zuid telt in totaal 70 woningen en maakt deel uit van de tien woningbouwprojecten die in de gemeente Altena versneld zouden moeten worden aangepakt.