Statenfractie maken zich zorgen over vorming NLDelta

30 maart 2021, 18:48


Lokaal Nieuws

REGIO – De Statenfracties van VVD en CDA in Zuid-Holland maken zich zorgen over de vorming van een nieuw Nationaal Park, de NLDelta.

Het gaat om een natuurgebied dat zich uitstrekt van Gorinchem tot aan de westkust van Goerree-Overflakkee, waarin ook delen van Altena zullen vallen. Beide partijen zijn er voorstander van om natuur te beschermen, maar een gebied met twintig gemeenten in één keer als Nationaal Park aanwijzen lijkt hen niet geschikt.

Nu worden er alleen natuurorganisaties bij het plan betrokken. Inwoners staan buitenspel, net als boeren, vissers en andere ondernemers, aldus de partijen. Eerder schreef de agrarische sector al een brandbrief aan het bestuur van NLDelta. De sector vond dat ze veel te laat werd geïnformeerd over de plannen voor het Nationaal Park.