Podcast Hugo de Groot met Marleen van Zwienen

28 maart 2021, 13:26


Regio Info

ALTENA – In 2021 is het 400 jaar geleden dat Hugo de Groot in zijn befaamde boekenkist ontsnapte uit Slot Loevestein. Geniet daarom vanaf 12 april van de podcast ‘Hugo de Groot: 400 jaar na de boekenkist’ met gast Marleen van Zwienen.

Hannie Visser – Kieboom blikt wekelijks samen met verschillende gasten uit het land van Heusden en Altena terug op het werk van Hugo de Groot en beantwoordt samen met hen de vraag ‘Wat merken we vandaag nog van zijn ideeën?’. In deze podcast hoor je Marleen van Zwienen. Zij is kunstenaar en schreef het boek ‘Hugo, wonderkind uit Nederland’ wat door de Bibliotheek CultuurPuntAltena cadeau is gedaan aan alle basisscholen in de gemeente Altena. Wat vinden deze kinderen van het verhaal van Hugo de Groot en welke thema’s uit zijn werk spreken juist hen aan? Met Marleen duik je in het verhaal achter haar boek en zoom je in op de reacties van de kinderen.

Deze podcast is beschikbaar vanaf 12 april. De link is te vinden via de website www.bibliotheekaltena.nl, of je opent de podcast direct via Spotify onder ‘Hugo de Groot: 400 jaar na de boekenkist’.