Altenastaete voldoet niet aan verschillende normen

25 maart 2021, 06:05


Lokaal Nieuws

WERKENDAM – De woonzorgvoorziening van Altenastaete in Werkendam voldoet niet aan verschillende normen voor goede zorg. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft de instelling een aanwijzing gegeven.

Volgens de inspectie zijn onder meer de cliëntdossiers niet op orde, sluit de deskundigheid van de zorgverleners niet volledig aan bij de behoeften van de bewoners en heeft Altenastaete geen zicht op de bevoegdheid en bekwaamheid van de zorgverleners waar het risicovolle handelingen betreft. Ook de medicatieveiligheid is onvoldoende.

Altenasteate zegt in een schriftelijke reactie de aanwijzing te betreuren. De zorginstelling ziet het rapport als handvatten om de kwaliteit te verbeteren. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd geeft Altenastaete tot 5 september de tijd om de tekortkomingen op te lossen.