De lenteschoonmaak is begonnen: ommetjes in Altena

23 maart 2021, 19:35


Lokaal Nieuws

ALTENA – Tijdens de Landelijke Opschoondag hebben 30.000 vrijwilligers in heel Nederland zich ingezet tegen zwerfafval. Vanwege corona was de vorm dit jaar iets anders: men werd opgeroepen om individueel mee te doen aan het ‘opschoon-ommetje’. En dat werd dus massaal gedaan.

Onder een heerlijk lentezonnetje trokken ook diverse leden van Progressief Altena erop uit. Zo werden in Rijswijk 9 zakken gevuld met zwerfafval en in Hank was de stapel zakken net zo indrukwekkend. In Dussen werden verschillende blikjes en stukken piepschuim van de grasmaaier gered. Gelukkig is voorkomen dat deze materialen worden opgegeten door dieren of op andere manieren schade kunnen toebrengen.

Op social media kwamen ook sprekende en inspirerende foto’s voorbij van andere mensen in Altena die onze omgeving weer een stuk mooier en leefbaarder hebben gemaakt. En voor velen blijft het niet bij deze ene zaterdag. Steeds meer mensen zijn met regelmaat het hele jaar door actief als ZAPper (ZwerfAfval Pakker). De datum van de volgende grote schoonmaakactie is ook al bekend: 18 september 2021 is de World Cleanup Day.