Visarenden te volgen via webcam

21 maart 2021, 17:03


Lokaal Nieuws

REGIO – Vanaf heden is het mogelijk om live mee te kijken bij het nest van de visarenden in de Biesbosch.

Vogelbescherming Nederland heeft in samenwerking met Staatsbosbeheer en Enting Films een camera geplaatst bij het nest waar ieder moment een koppel visarenden kan terugkeren. De visarenden zijn nu nog ergens in Zuid-Frankrijk, maar zullen de komende weken terugkeren. De camera staat op twaalf meter hoogte en hangt een meter of drie boven het nest, zodat de kijker er recht in kan kijken. De camera werd al begin februari geplaatst.

De webcam hangt er niet alleen voor het plezier van de natuurliefhebber. Sovon Vogelonderzoek zal de beelden ook uitgebreid analyseren. Ze doen onderzoek naar welke vis de visarenden precies eten en hoe de vogels zich op het nest gedragen, maar Sovon wil vooral ook weten hoe ze precies reageren op verstoringen.