Opnieuw mensen bijeen voor fakkeltocht in Woudrichem

20 maart 2021, 06:07


Lokaal Nieuws

WOUDRICHEM – Een oproep van de organisatie ‘Fakkeltocht gemeente Altena’, om op een respectvolle manier te protesteren tegen de coronamaatregelen, heeft vrijdagavond geleid tot een opkomst van een groep mensen uit verschillende kernen in de gemeente Altena.

Verschillende media spreken over een groep aanwezige demonstranten van tussen de 30 en 50 personen. Vertegenwoordiging van de gemeente Altena, die vrijdagmiddag lucht had gekregen van de demonstratie, was samen met politie ter plaatse. De gemeente Altena had de organisatie laten weten dat demonstreren toegestaan was op het Rond in Woudrichem, maar dat de protestmars geen doorgang kon vinden omdat de demonstratie vooraf niet aangemeld was bij de gemeente. Rond 20.30 uur keerden de aanwezigen weer huiswaarts.

De demonstranten vinden de maatregelen opgelegd door de regering veel te ver gaan en willen terug naar het ‘oude normaal’. De demonstratie met de fakkels zorgde voor hetzelfde beeld als ongeveer anderhalve maand geleden. Van ongeregeldheden was in februari ook geen sprake en voor de avondklok was toen eveneens iedereen weer naar huis.