Subsidie voor vijf scholen voor verbetering van ventilatie

16 maart 2021, 18:51


Lokaal Nieuws

ALTENA – Altena gaat voor vijf scholen een subsidie aanvragen voor verbetering van de ventilatie. Het Rijk heeft daarvoor de Specifieke Uitkering Ventilatie In Scholen beschikbaar.

Deze vergoed maximaal dertig procent van de totale kosten. Voorwaarde voor de uitkering is dat een schoolgebouw nu niet aan de gestelde normen voor luchtkwaliteit voldoet. In Altena geldt dat in ieder geval voor de basisscholen Henri Dunant in Wijk en Aalburg, de Oranje Nassauschool in Veen, De Almgaard in Almkerk, ‘t Ravelijn in Woudrichem en voor het Altena College in Sleeuwijk.

De gemeente begroot de kosten voor de verbetering van de ventilatie op 150.000 euro. Wanneer de dertig procent van het Rijk er komt, zal Altena 35 procent van de kosten vergoeden. De resterende 35 procent moet dan door de scholen worden opgebracht.