Stichting Kunst in Altena op 24 maart van start

16 maart 2021, 18:48


Lokaal Nieuws

ALTENA – Stichting Kunst in Altena ziet woensdag 24 maart officieel het levenslicht. De nieuwe bestuursleden Ton Damen (voorzitter), Nel Boer (secretaris) en Dick van Herwijnen (penningmeester) zitten dan bij de notaris om de oprichtingsakte van Stichting Kunst in Altena te ondertekenen.

Het bestuur wordt ondersteund door zogenaamde werkgroepbestuursleden uit de organisaties, die voorheen de kunstroutes in Aalburg, Woudrichem en Werkendam organiseerden. Er wordt al druk gewerkt aan een nieuwe kunstroute, dit jaar in Almkerk, op zaterdag 18 en zondag 19 september.

In het verleden werden binnen de drie gemeenten Woudrichem, Aalburg en Werkendam kunstroutes georganiseerd. De laatste kunstroutes werden in 2019 georganiseerd en daarna werd het stil. Ondertussen werd wel gewerkt aan de oprichting van de Stichting Kunst in Altena, een stichting die zich gaat inzetten om de kunst zichtbaar te maken.