Subsidie waterbesparende maatregelen agrariërs verlengd

14 maart 2021, 12:19


Lokaal Nieuws

ALTENA – Ben je agrariër in Altena en wil je innovatieve waterbesparende maatregelen nemen? Agrarische bedrijven in het Rivierengebied kunnen financiële ondersteuning krijgen voor innovatieve waterbesparende maatregelen. De subsidieregeling liep oorspronkelijk af in 2021, maar is nu verlengd tot in 2023.

Met de subsidieregeling wil Waterschap Rivierenland, samen met ZLTO en het Deltafonds, zorgen dat er minder water aan het hoofdwatersysteem wordt onttrokken. Landbouwbedrijven kunnen 25 of 40 procent van de investeringskosten terugkrijgen wanneer zij waterbesparende maatregelen nemen. Mogelijke maatregelen zijn bijvoorbeeld vochtsensoren in combinatie met een weerstation, druppelirrigatie of systemen voor plaats specifieke beregening.

Hoe vraagt u subsidie aan? Kijk op de website www.waterschaprivierenland.nl om het aanvraagformulier te downloaden. Op de speciale informatiepagina staat ook meer informatie over deze regeling.