Vragen over thermisch gereinigde grond in Noordwaard

7 maart 2021, 16:53


Lokaal Nieuws

REGIO – Progressief Altena heeft het college van de gemeente Altena vragen gesteld naar aanleiding van berichtgeving in het NPO-programma Één Vandaag over het gebruik van zogenaamde thermisch gereinigde grond.

In het actualiteitenprogramma werd benoemd dat bij de aanleg van de Noordwaard thermisch gereinigde grond is gebruikt. Thermisch gereinigde grond zou ‘schoon’ moeten zijn en daarmee vrij toepasbaar. Enige tijd geleden is het aan het licht gekomen dat in een bepaalde periode de thermisch gereinigde grond afkomstig van Afvalstoffen Terminal Moerdijk verhoogde gehalten aan onder andere zware metalen en zouten bevatte.

Progressief Altena wil dan ook van het college weten of in de Noordwaard thermisch gereinigde grond afkomstig van ATM is gebruikt. En zo ja, of er onderzoek is of wordt uitgevoerd naar de kwaliteit van deze toegepaste grond.