Rijbewijskeuringen CBR in Werkendam

20 februari 2021, 05:50


Regio Info

WERKENDAM – Een medische keuring voor het verlengen van uw rijbewijs is nodig wanneer u 75 jaar of ouder bent of wanneer u een groot rijbewijs (C/D/E) gaat halen of vernieuwen of wanneer u om medische reden een arts moet bezoeken van het CBR.

Automobilisten kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen in Dorpshuis Vlechtwerk in Werkendam op donderdag 4 maart medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs. Automobilisten van 75 jaar en ouder betalen € 50,00. Voor houders van rijbewijs C/D/E tot 75 jaar is de prijs € 70,00. Een afspraak voor het spreekuur kunt u uitsluitend maken via RegelZorg: www.regelzorg.nl of tijdens kantooruren via de afsprakenlijn: 088 2323 300.

Houd zelf de einddatum van uw rijbewijs in de gaten en begin 5 maanden voor deze datum met het verlengen van uw rijbewijs, indien u ook medisch gekeurd moet worden. De eerste stap is het kopen en invullen van een Gezondheidsverklaring. Dat kan online op mijn cbr.nl, via DigiD met SMS- of App-verificatie. Een papieren Gezondheidsverklaring kunt u kopen bij de meeste gemeenten of via RegelZorg. Senioren mogen onder bepaalde voorwaarden, uitsluitend in Nederland, met een verlopen rijbewijs een jaar blijven rijden.