Sneeuw op komst, strooiploegen gemeente Altena staan klaar

6 februari 2021, 19:17


Lokaal Nieuws

ALTENA – Er komt sneeuw aan. De strooiploegen van de gemeente Altena staan klaar om aan de slag te gaan, meldt de gemeente.

Wel waarschuwt de gemeente dat er, in verband met de avondklok, weinig verkeer op de weg is. Dat zorgt ervoor dat het strooizout niet goed wordt ingereden. Ondanks dat er gestrooid is, kan het dus wel glad zijn. De gemeente Altena: “Houd hier rekening mee en blijf zoveel mogelijk thuis.” De gemeente strooit de belangrijkste wegen en fietspaden. De hoofdroutes worden zo gekozen dat weggebruikers binnen 350 meter van hun woning op een bestrooide weg kunnen komen. Dit geldt niet voor de wegen buiten de bebouwde kom, daar is de afstand soms groter. Bij openbare voorzieningen zoals scholen, verpleeg- en verzorgingshuizen, hulpdiensten, gemeentehuis, milieustations en winkelcentra wordt ook gestrooid.

Er wordt gestrooid voor het glad is. “Als het even kan, strooien we vóórdat het glad wordt. Bij veel sneeuw of ijzel moeten we vaker strooien, ook als het al glad is”, aldus de gemeente.