Kappen van slechte en dode bomen

31 januari 2021, 12:29


Lokaal Nieuws

ALTENA – De gemeente is gestart met het kappen van bomen. Het gaat om bomen die ziek zijn, onveilig door takbreuk, en bomen die grote overlast veroorzaken.

Bomen die gekapt worden kunt u herkennen aan een geel kruis op de boom. Voor alle gemeentelijke bomen die gekapt zijn, worden nieuwe bomen terug geplant. Behalve als de bomen gekapt zijn om andere bomen meer groeiruimte te geven (dunnen). Soms kan de nieuwe boom niet precies op dezelfde plaats terugkomen. Bijvoorbeeld omdat er kabels en leidingen liggen of door onvoldoende groeiruimte boven de grond. In dat geval plant de gemeente de nieuwe boom in de buurt terug.

Welke bomen waar gekapt worden dit voorjaar en wat de reden is kunt u lezen op de website www.gemeentealtena.nl/bomen.