Bewoners Kalversteeg worden gewekt door rookmelder in Hank

27 januari 2021, 17:45


Hulpdiensten

HANK – Maandag is Brandweerkorps Hank opgeroepen voor een brand in een bijgebouw aan de Kalversteeg in Hank. De brand was ontstaan in een container naast het huis en drong de woning en garage binnen.

De bewoners zijn op tijd gewekt door de rookmelders, die in hun huis afgingen. Hierdoor konden zij zichzelf en hun huisdieren in veiligheid brengen, de brandweer alarmeren en veilig blussen waarmee erger is voorkomen.

Goed om nog eens stil te staan bij het plaatsen van rookmelders. Doordat de bewoners deze hebben opgehangen is veel erger voorkomen. En zoals bij dit incident is te zien, een brand hoeft zich niet eens in huis te ontwikkelen, maar kan ook van buiten naar binnen dringen. Daarom roept de brandweer iedereen op nog eens na te denken over de plaatsing van rookmelders.