Oproep voor getuigen bij aangetroffen drugslab in Nieuwendijk

20 januari 2021, 19:52


Hulpdiensten

NIEUWENDIJK – Na de oproep in de lokale pers werd afgelopen dinsdag ook in het programma Opsporing Verzocht aandacht geschonken aan het aangetroffen drugslab in Nieuwendijk.

Uit de reconstructie blijkt dat de personen die op 2 december bezig waren de amfetamine te maken, een fout maakten in de receptuur en toen vluchtten. Een getuige zag witte rook uit het pand aan de Zandsteeg komen. Dat bleken later zoutzuurdampen te zijn.

De gewaarschuwde politie trof in het pand een nog kokend hete pruttelende ketel aan. Daarop zijn direct negentig omwonenden geëvacueerd. De politie kan nog steeds tips van getuigen gebruiken. Dat kan over van alles gaan: heen en weer rijdende auto’s of bijvoorbeeld bezorging van besteld eten.