Drugslab Nieuwendijk was levensgevaarlijk

11 januari 2021, 19:51


Hulpdiensten

NIEUWENDIJK – Op 2 december 2020 heeft een brandmelding aan de Zandsteeg in Nieuwendijk geleid tot de ontdekking van een levensgevaarlijk drugslaboratorium. Bijna 100 omwonenden moesten urenlang de woning verlaten.

De rook werd niet veroorzaakt door brand maar door de ontsnapping van giftige dampen afkomstig van het productieproces van drugs. De inzet van de hulpverlenende diensten was groot, specialistische eenheden kwamen ter plaatse. De maatschappelijke impact is groot en daarnaast ook de kosten, alleen het ontmantelen van het drugslab kost al ruim €50.000,-. Burgemeester Lichtenberg: “De vondst veroorzaakte bij omwonenden veel schrik en boosheid. Mensen denken veilig te wonen, maar dan zijn er toch criminelen die in de directe omgeving een drugslab hebben opgezet met gevaarlijke stoffen en chemicaliën. Wie weet wat er had kunnen gebeuren?”

De politie is een grootschalig onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen. Het onderzoeksteam van de politie vermoedt dat mensen in de omgeving iets gemerkt of gezien moeten hebben. Alle tips zijn welkom via het nummer 0900 – 8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000.