Politie is klaar voor Oud en Nieuw in Veen

31 december 2020, 20:35


Lokaal Nieuws

VEEN – Na weken van onrust werd een noodverordening van kracht welke zal gelden tot en met 2 januari 2021. Ondanks de inzet van politie is nabij de beruchte kruising opnieuw een auto in brand gestoken.

De politie heeft flink opgeschaald om de rust in Veen te bewaren tijdens de jaarwisseling en is ook de afgelopen dagen al zichtbaar geweest. Het spel tussen de Veense ‘stokers’ en handhavers speelt een grote rol, “ga je daar als politie in mee?” De ME heeft inmiddels meerdere waarschuwingen uitgedeeld nabij het café aan de Grotestraat waar in 2013 al 101 mensen werden aangehouden.

Er zijn eerder deze week aanhoudingen verricht voor het overtreden van de noodverordening, van 4 aangehouden personen afgelopen woensdag krijgen er drie een boete van €4.350,-. Daarop volgt een bestuurlijke maatregel van de gemeente Altena van mogelijk €10.000,- als zij nogmaals in de fout gaan. De politie zal zichtbaar en zeker ook onzichtbaar aanwezig zijn. “Uit tactisch oogpunt verstrekken we daar geen informatie over.”